info@speakerz.nl | +31636397668

Drugs

Weet jij wat drugs zijn? Wat ze met je doen? En hoe slecht ze voor je zijn?
Wij gaan het allemaal voor je op een rijtje zetten!

Drugs zijn stoffen die het bewustzijn beïnvloeden en om die reden ingenomen worden. Drugs kunnen grofweg in drie soorten ingedeeld worden:

- drugs die ontspannen: hieronder kunnen alcohol, slaap- en kalmeringsmiddelen, opium, morfine en heroïne ingedeeld worden. Ook hasj wordt meestal gebruikt vanwege de ontspannende werking,
- drugs die energie geven; hieronder vallen cafeïne, nicotine, XTC, cocaïne en speed,
- drugs die de zintuiglijke waarneming veranderen; voorbeelden hiervan zijn, paddenstoelen, LSD en bij een sterke of grote hoeveelheid hasj en wiet.

Hard en soft drugs, wat is nu eigenlijk het verschil?

Er wordt onderscheid gemaakt tussen softdrugs en harddrugs. Met softdrugs bedoelt men dan producten die minder schadelijk zijn, waarbij er weinig of geen ontwenningsverschijnselen, tolerantie en afhankelijkheid voorkomt. Hasj en Wiet zijn dus softdrugs, ze hebben een verslavende werking.

De term harddrugs daarentegen slaat op producten die meer kans geven op schade, afhankelijkheid en ontwenningsverschijnselen en die dus gevaarlijker zijn, zoals XTC, cocaïne en speed. Ook is een pilletje slikken net zoiets als Russische roulette, je weet nooit wat er precies inzit en de gevolgen kunnen heel erg zijn. Er zijn al heel wat mensen overleden door een “fout” pilletje.

Wist je dat Alcohol ook een harddrugs is? Drugs... gewoon niet doen!