info@speakerz.nl | +31636397668

Pesten

Pesten heeft verschillende vormen. Het kan gaan om woorden. Uitlachen dus, vernederen of uitschelden. Pesten kan ook lichamelijk zijn. Trekken, duwen, schoppen en slaan. Maar ook buitensluiten en spullen afpakken vallen onder pestgedrag. Tegenwoordig komt ook vaak digitaal pesten voor. Denk hierbij aan sms’en, appen, instagram of via Facebook. Het probleem bij digitaal pesten is dat het ook anoniem kan gebeuren. Hierdoor ziet de pester nog minder hoe kwetsend zijn boodschappen zijn.

Toch helpt het om al je social media goed af te schermen, niet iedereen hoeft alles te weten en te zien toch? Maar besef jij als pester wel wat de gevolgen kunnen zijn? Je veroorzaakt heel veel schade, soms zelfs zoveel dat je slachtoffer zichzelf van het leven beroofd…. Wil jij dit op je geweten hebben?

Wat te doen tegen pesten? 
Wat kan je nu echt doen? Schaam je vooral niet en vertel tegen je vrienden en ouders wat je dwars zit. Ook op school zal er een leraar of ouder iemand zijn die je kan vertrouwen en waar je je verhaal kwijt kan. De stap is misschien groot, omdat je denkt dat de situatie dan alleen maar verergert,  maar als je niets doet zal er ook niets veranderen, dat wil je niet toch? Vertrouw de mensen die om je geven en vertel ze wat je dwars zit! Zij zullen je helpen!

 Kan je geen kant op? Neem contact met ons op, wij zullen je op weg helpen!