info@speakerz.nl | +31636397668

Sex

Wat onder seks wordt verstaan, verschild per mens, cultuur en opvoeding. De een denkt bij seks aan vrijen, met elkaar naar bed gaan, terwijl de ander vindt dat het met liefde, romantiek en kinderen krijgen te maken heeft. Het begrip seks is dus heel breed op te vatten. Er wordt bij seks vaak alleen aan neuken gedacht, maar dat is een harde omschrijving.
Seks is meer dan alleen het neuken. Onder seks verstaan wij: Masturberen, orale seks, vaginale seks en anale seks. Masturberen is jezelf bevredigen. Je windt jezelf op door je lichaam te strelen en over seks te fantaseren. Als je opwinding steeds verder toeneemt, kan de opgebouwde spanning zich ontladen in een orgasme. Masturberen is heel normaal.

Wel of geen seks?
Niemand kan bepalen wanneer jij eraan toe bent om seks te hebben. Maar ook niemand mag je dwingen om ermee bezig te zijn! Schaam je niet om nee te zeggen, wanneer je in een situatie komt en je meer doet dan je eigenlijk wilt. Het mooiste is om je eerste keer te bewaren voor een speciaal iemand waar jij je goed bij voelt!

Veilig of onveilig?
Onveilige seks… het gebeurt nog steeds. Het maakt niet uit of je veel of weinig sekservaring hebt, iedereen weet dat  je tijdens onveilige seks een soa kan oplopen of dat de vrouw zwanger kan raken. Ben je als man bang dat je gaat lopen klungelen met het condoom? Oefen dan gewoon, want een man die niet weet hoe hij een condoom om moet doen is ook niet sexy. Vrouwen kunnen hier ook mee oefenen, samen het condoom omdoen, kan het juist leuker maken. Soms glijd het condoom af of is het gescheurd. 

Mocht dit zijn gebeurt, laat je dan voor de zekerheid testen bij de huisarts of GGD want een SOA is geen pretje.
DUS! DOE HET ALTIJD VEILIG!